Delen in de oogst

U bent hier

Hoeve Hoogland is eigenlijk een ouderwets keuterijtje, een gemengd bedrijfje waar verschillende producten worden geleverd.

De moestuin

Puur lokaal telen is omgaan met de natuur op een respectvolle en duurzame manier. De gewassen zijn sterker en rijker van smaak en gezonder! In Drogeham verbouwen we onze groentes. Wij gebruiken voor het kweken van de groentes geen kunstmest of chemische bestrijdingsmiddelen. De grond wordt verrijkt met compost of mest van onze eigen dieren, volgens het principe van de permacultuur.

Onze dieren

Wij melken een paar geiten. Van deze melk maken wij in onze kaasmakerij heerlijke rauwmelkse Goudse kaas, verse zachte geitenkaas, yoghurt en kefir. Doordat de melk onbewerkt is, is de smaak te vergelijken met die van koemelk. Bovendien is onbewerkte geitenmelk heel gezond. Het is licht verteerbaar, niet zo vet en werkt cholesterolverlagend.

Een paar keer per jaar hebben wij rundvlees van onze Dexter koeien. De Dexter is het kleinste runderras dat bestaat wordt zo’n 1 meter hoog. Het is een dier dat gewend is om in de natuur te leven en hoeft in de winter ook niet in een stal te staan. We laten onze dieren langzaam, in zo’n 2 tot 3 jaar, volwassen worden en het vlees van onze Dexters is dan ook erg mals. Daarnaast krijgen onze koeien alleen gras, hooi of kuilgras.  We gebruiken geen mais of granen, hierdoor is het vlees rijk aan omega-3 vetzuren.
We hebben een wisselend aantal kippen. In de lente en zomer leveren de dames volop eieren en in de winter hebben we regelmatig verse kippensoep. 

Als de basis maar puur is

Naast onze eigen geteelde producten biedt Hoeve Hoogland vanaf 2018 ook basisproducten van lokale partners of biologische groothandel volgens het principe 'Als de basis maar puur is'. Samen kijken we naar de behoefte binnen de community en zo bepalen we het assortiment. We streven ernaar om de producten lokaal of groot in te kopen, zodat we zo min mogelijk milieubelastend zijn. 
Zo kun je dus ook al je basisboodschappen (biologisch) verantwoord thuisbezorgd krijgen!